Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

GIVMED:ΧΑΡΙΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Δεν χρειάζεσαι φάρμακα που έχεις ήδη αγοράσει; Δώρισέ τα σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη ώστε να μην τους λείψουν μέσω του GIVMED.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη δωρεά φαρμάκων, με σύνθημα «δεν θα λείπουν» υλοποιεί το GIVMED, προκειμένου να μην σημειωθούν ελλείψεις φαρμάκων στα άτομα που τα χρειάζονται.

Δεν θα λείπουν τα φάρμακα που χρειάζονται, δε θα λείπουν οι στιγμές μας μαζί τους

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους δημότες της Θεσσαλονίκης, Αττικής, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης και Λαμίας να δωρίσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον, στα τοπικά γηροκομεία ή σε κοινωφελείς φορείς του δικτύου GIVMED», αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, Συνιδρυτής & Υπεύθυνος Ανάπτυξης της οργάνωσης. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (210 300 7222) και του χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων μπορεί κανείς να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς, να παραδώσει τα φάρμακα που δε χρειάζεται και να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας σε αυτή την τόσο ευάλωτη φάση της ζωής τους.

Η καμπάνια υλοποιείται, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τιμάμε. Υποστηρίζουμε. Ενισχύουμε. - Πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων για γηριατρικές μονάδες» κατά το οποίο, μέχρι σήμερα, έχουν δωρηθεί 7.030 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 61.600 Ευρώ σε 25 μη-κερδοσκοπικά γηροκομεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Λαμία, καλύπτοντας το 25% των αναγκών τους σε φάρμακα. Το πρόγραμμα του GIVMED χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

Λίγα λόγια για το GIVMED:

Το GIVMED είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και αποτελεί το πρώτο ελληνικό δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2016 με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των 34.000.000 κουτιών φαρμάκων που πετιούνται κάθε χρόνο αναξιοποίητα και των αναγκών σε φάρμακα για σχεδόν 2.300.000 ανθρώπους στην Ελλάδα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μέχρι σήμερα, στηρίζουμε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχουμε προσφέρει συνολικά 58.197 κουτιά φαρμάκων, αξίας €536.909 μέσω ενός δικτύου 171 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ