Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΙΑΤΡΟΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών

Γιατροί και Φαρμακοποιοί είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση  του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Οι δύο σύλλογοι καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών «μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων, ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών.
 
Δυστυχώς, η χώρα μας, θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με τραγική συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων ανθρωπίνων ζωών, λόγω λοιμώξεων από ανθεκτικά μικρόβια, στα υπάρχοντα διαθέσιμα αντιβιοτικά.
 
Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση χορήγησης αντιβιοτικών μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη  ιατρική συνταγή, αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας.
 
Γιατροί και Φαρμακοποιοί είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση  του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, και καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ