Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

«Είναι η τρίτη προσπάθεια της κυβέρνησης να μοιράσει δωράκια στα ΚΕΚ», υποστήριξε ο βουλευτής και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν να παραιτηθούν.

«Στην περίπτωση της τηλεκατάρτισης η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει μπίζνες στην πλάτη της πανδημίας, του φόβου και της ανησυχίας του ελληνικού λαού. Οι μπίζνες αυτές είχαν ονοματεπώνυμο. Σχεδιάστηκαν από το υπουργείο εργασίας και αφορούσαν 80 εκατομμύρια τα οποία θα έπαιρναν συγκεκριμένα ΚΕΚ χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Ο γελωτοποιός της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης χθες το πρωί εμφανιζόταν σε εκπομπές και υπερασπιζόταν μετα μανίας την τηλεκατάρτιση και το βράδυ να προσπαθούσε να αποδημήσει τον κύριο Βρούτση για να πέσει η ευθύνη μόνο στον υπουργό Εργασίας. Είναι η τρίτη προσπάθεια της κυβέρνησης να μοιράσει δωράκια στα ΚΕΚ. Η πρώτη ήταν με την εξίσωση των πτυχίων, η δεύτερη με τα ΕΠΑΛ και τώρα με το voucher των επιστημόνων. Οι παλιοί κοινοβουλευτικοί συντάκτες σε ανάλογες περιπτώσεις έλεγαν: Ένοχος ή βλάξ. Ένοχος εάν γνώριζε και προχώρησε σε μία τέτοια σκανδαλώδη απόφαση. Εάν από τη άλλη πλευρά εάν γινόταν όλα αυτά χωρίς να τα γνωρίζει τότε η ευθύνη μεταφέρεται στον Πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Καθολικό είναι το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι γι αυτό το φιάσκο. Τουλάχιστον τέσσερεις χαριστικές πράξεις από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας. Marketing in Greece χαριστική ανάθεση δεκάδων εκατομμυρίων, 30 εκατομμύρια στα διαγνωστικά κέντρα, 11 εκατομμύρια στα ΜΜΕ και 800 ευρώ αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης για τις ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές. Εξοργιστικό και αισχρό το έγγραφο του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που προέτρεπε τους Ιατρικούς Συλλόγους να συνεργαστούν με συγκεκριμένα ΚΕΚ και να παίρνουν προμήθεια 50 ευρώ από κάθε ΚΕΚ για κάθε γιατρό που θα εγγράφεται», κατέληξε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ