Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας τονίζει πως αν υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η πόλη.

Καμπανάκι κινδύνου για τον οικισμό-υγειονομική βόμβα στη Λάρισα κρούει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής, Ντίνος Γιαννακόπουλος.

«Μέσα στις επόμενες μια δυο ημέρες θα φανεί εάν υπάρχει διασπορά πέραν της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, στον υπόλοιπο ιστό της πόλης» είπε μιλώντας στο onlarissa.gr.

Μάλιστα, υποστήριξε πως οι αρμόδιες αρχές «οφείλουν να πάρουν δείγματα και από τις άλλες συνοικίες για να υπάρχει μία ασφαλής εικόνα. Τότε, εάν φανεί ότι υπήρξε διασπορά, πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η πόλη της Λάρισας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, δήλωσε ότι πέραν της καραντίνας στον οικισμό των Ρομά, κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, αλλά δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές

Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Λάρισας ελήφθησαν σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επέλεξε να μην κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ