Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΕΡ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον ενημέρωσε για την «υβριδική απειλή με υποκίνηση της Τουρκίας»,

Για «τη μαζική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών στα σύνορά μας, με όρους πραγματικής εισβολής, που συνιστά αποσταθεροποιητική ενέργεια και υβριδική απειλή εναντίον της χώρας μας, με υποκίνηση της Τουρκίας» ενημέρωσε εκτενώς τον αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών και ευρασιατικών θεμάτων Μάθιου Πάλμερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επικεντρώθηκε στην πίεση που υφίστανται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τις αυξανόμενες ροές από την Τουρκία, μεταναστών τρίτων χωρών, που δεν προέρχονται από τη Συρία επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της, που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση  της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και αναδείχθηκε η ουσιαστική συνεισφορά της Ελλάδος στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ