Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Η παράταση αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα που υπέβαλαν από κοινού ο δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Παράταση έξι μηνών, μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019, της κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του δήμου Θερμαϊκού αποφασίστηκε σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 9100/07-12-2018 έγγραφο, μετά από αίτημα που υπέβαλαν από κοινού ο δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας. Η ανάγκη αυτή επισημαίνει ο δήμος προέκυψε μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια απόφαση που δίνει ανάσα στη δρομολόγηση έργων σε εκκρεμότητα, τα οποία προστιθέμενα στα ολοκληρωμένα έργα αποκατάστασης πρανών στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στο Αγνάντι Επανομής και στο ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, που μαζί με άλλες αναγκαίες εργασίες, όπως αποκομιδή ογκωδών, εκμίσθωση μηχανημάτων κ.ά., άγγιξαν τη δαπάνη των 12,5 εκατ. ευρώ, επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στον τόπο, διασφαλίζοντας τόσο τις ζωές, όσο και τις περιουσίες των πολιτών.Τα έργα αυτά συνοψίζονται σε εργασίες αποκατάστασης:

στην εν εξελίξει, αλλά ακόμα προβληματική αστική οδοποιία, που μετά την εκτέλεση και ολοκλήρωση τριών εργολαβιών από τον δήμο, σε αναμονή βρίσκεται η ολοκλήρωση της δημοπρασίας και η έναρξη έργου ασφαλτοστρώσεων της Π.Κ.Μ., προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ.  

των πρανών στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην Επανομή και των πρανών στην οδό Πολυτεχνείου στη Ν. Μηχανιώνα, ενώ απαραίτητη κρίνεται, εξαιτίας σοβαρών βλαβών, η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο παραλιακό μέτωπο, στη θέση Πάλιουρα Επανομής, με εργασίες εξυγίανσης, ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης, παρά την προσωρινή αποκατάστασή του. Έργα, των οποίων η συνολική δαπάνη φτάνει τα 8.800.000,00 ευρώ και η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος και η Π.Κ.Μ.

στο παραλιακό μέτωπο της Ν. Μηχανιώνας και στην οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο Ε.Υ.Α.Θ.), προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ, με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας να αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα από την Π.Κ.Μ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ