Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις στην είδηση ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα είναι κριτής σε talent show διατηρώντας παράλληλα το αξίωμά του ως ευρωβουλευτής

Για τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του Your Face Sounds Familiar και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει τοποθετήθηκε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης.

Οι κριτές και οι παίκτες του YSFM είχαν ανακοινωθεί πριν λίγες ημέρες στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους του καναλιού να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα θεσμικό κώλυμα στην συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη στο ριάλιτι.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξω την προηγούμενη με την ιδιότητα τώρα, αλλά να την εξελίξω, προσπαθώ να παντρέψω την πολιτική με την τέχνη», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής μιλώντας στο Star, προσθέτοντας πως ως ευρωβουλευτής δουλεύει περισσότερο για λιγότερα χρήματα.

Οι μηνιαίες απολαβές του Αλέξη Γεωργούλη ανέρχονται στα 20.000 ευρώ αλλά όπως σχολιάζει ο ίδιος: «Δεν θα πω ότι είναι ευκαταφρόνητος ο μισθός του ευρωβουλευτή, απλώς δουλεύω περισσότερο και ίσως να βγάζω λίγο λιγότερα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την δραστηριότητά του στο ευρωκοινοβούλιο, που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Star, από τότε που εξελέγη ευρωβουλευτής, ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μιλήσει τέσσερις φορές στην ολομέλεια και έχει συνυπογράψει 8 ψηφίσματα γενικού περιεχομένου. Είναι μέλος σε δύο επιτροπές, αναπληρωματικό μέλος σε ακόμη τέσσερις και έχει υποβάλει 8 ερωτήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις, ο κ. Γεωργούλης κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» και σχολιάζει πως έχει αναπτύξει «αντισώματα» στο μπούλινγκ και στο τρολάρισμα. Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του ευρωκοινοβουλίου, θα πρέπει να δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες την συμμετοχή του ως κριτής σε τηλεοπτικό ριάλιτι.

Μετά από τον νέο κύκλο αντιδράσεων που προκάλεσε η συνέντευξή του ο κ. Γεωργούλης εξέδωσε νέα ανακοίνωση:

Στα πολλά δημοσιεύματα και στα σχόλια για την συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή του Υour Face Sound Familiar (YFSF), υποχρεώνομαι εκ της θέσης μου να τοποθετηθώ.

Δεν υπάρχει θέμα καταρχήν ασυμβίβαστου από τον Kανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για παράδειγμα, 530 από τους 751 Ευρωβουλευτές της παρούσης θητείας ασκούν παράλληλες δραστηριότητες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι και συνάδελφοι μου, δηλαδή ηθοποιοί. Να υπενθυμίσω ότι ως ηθοποιός μπήκα στην Ευρωβουλή, ηθοποιός είναι το επάγγελμα μου, από το οποίο βιοπορίζομαι τόσα χρόνια και δεν ζω κατ’ επάγγελμα από το Δημόσιο. Άλλωστε είχα δηλώσει και προεκλογικά ότι δεν θα εγκαταλείψω το επάγγελμα μου. Στην Ευρωβουλή μπήκα με το όνειρο και την επιθυμία να προσφέρω μέσα από τη δική μου σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό· όσοι με ψήφισαν ήξεραν ποιος είμαι και τι δουλειά έκανα. Γι’ αυτό με ψήφισαν. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η εντολή του ελληνικού λαού. Ούτε ασφαλώς αμείβομαι διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και δεν εννοώ μόνο τους 530 που προανέφερα.

Nα υπενθυμίσω, κριτές του συγκεκριμένου αξιόλογου σόου – δοκιμασμένο και στο κοινό αλλά και στα πρότυπα παραγωγής – υπήρξαν και άλλοι πολλοί και αξιόλογοι του χώρου μου.

Οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης παραγωγής είναι τέσσερις με έξι ώρες την εβδομάδα. Λιγότερο από όσο θα χρειαστώ για να αποδελτιώσω και να απαντήσω στα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου.

Στο προσοδοφόρο, για μερικούς, πεδίο του αθέμιτου μιντιακού ανταγωνισμού που με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει στον κανιβαλισμό μου έχει επιβληθεί μεγάλο μερίδιο. Σας διαβεβαιώνω και τώρα αλλά και μετά το πέρας του κανιβαλισμού θα κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου και σε εσάς: Να μην μεταλλαχθώ φορώντας προσωπεία πολιτικής σοβαροφάνειας σαν αυτά που φορούν αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας μας.

Αλέξης Γεωργούλης
Ευρωβουλευτής – Ηθοποιός
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ