Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

«Όλες οι μεγάλες επενδύσεις που επί σειρά ετών είχαν κολλήσει όπως το Ελληνικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης», είπε ο υπουργός.

Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα πετύχει το 2022 τριπλό ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουριστικών εισπράξεων εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε μήνυμα του προς το συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική - 2022» που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις».

«Θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις»

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «κατά το 1ο εξάμηνο του 2022 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατα 11% σε σχέση με το 2021, όποτε είχαμε ρεκόρ 30 ετών. Είναι βέβαιο ότι εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις που επί σειρά ετών είχαν "κολλήσει" - όπως το Ελληνικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αυτά σημειώνονται εν μέσω πανδημίας και πολέμου: «Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε ηρεμία και γαλήνη όπως την περίοδο 2015-2019», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για «συλλογική επιτυχία», όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά συνολικά του ελληνικού λαού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι παγκόσμιες συνθήκες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία: «Ο πληθωρισμός που είναι εισαγόμενος, είναι πραγματικότητα. Και αυτό όμως, όπως και την άνοδο των επιτοκίων θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ