Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ LOCKDOWN ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (VID)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως οι δύο αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης ουδέποτε απευθύνθηκαν στον ίδιο για λήψη μέτρων νωρίτερα.

Καμία πρόταση για επιβολή lockdown νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη δεν έλαβε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα περιοριστικά μέτρα και την πορεία της πανδημίας ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των παραγόντων της Θεσσαλονίκης που έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως είχαν ζητήσει νωρίτερα τη λήψη έκτακτων μέτρων. «Σε μένα δεν έκανε κανείς τέτοιου είδους πρόταση από αυτούς που αναφέρατε (σ.σ. κ. Τζιτζικώστα και κ. Ζέρβα)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης (δείτε στο 7:15).

Να σημειωθεί ότι με δηλώσεις του τόσο ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης, όσοι οι Καϊτεζίδης και Κυρίζογλου, έχουν διαβεβαιώσει ότι στη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου,  πριν δηλαδή το εορταστικό τριήμερο της πόλης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, εισηγήθηκαν την άμεση επιβολή lockdown, την απαγόρευση μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και την ακύρωση των εκδηλώεων (δείτε εδώ και εδώ).Σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στη λήψη μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς.

Αναφορικά με την άρση του γενικού περιορισμού, σημείωσε πως «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά».

Εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να μας πιάσει «μαύρη απελπισία» για μια κακή ημέρα, ενώ στο ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς. Εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι πως θα μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ