Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΡΙΤΣΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Λάβρος κατά των δηλώσεων υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Θοδωρή Δρίτσα αλλά και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γεωργιάδης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρή Δρίτσα για την τρομοκρατική οργάνωση της «17Ν» εξαπέλυσε στην Βουλή ο  Άδωνις Γεωργιάδης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει και να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, ο υπουργός δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να αποδοκιμάσει και διαγράψει τον βουλευτή του. Όπως είπε, είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να μην τοποθετηθεί στο ζήτημα. « Αφού καμία δήλωση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα στην πραγματικότητα στηρίζουν την απεργία πείνας. Ο πραγματικός λόγος που την στηρίζουν είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό είναι σοκαριστικό για την ελληνική δημοκρατία. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν κατακρίνει τη δήλωση Δρίτσα ακόμα και να τον διαγράψει! Δεν μπορεί κανένας βουλευτής να σταθεί αν έχει έτσι δημόσια στηρίξει τρομοκρατική οργάνωση όπως 17Ν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου»

«Σήμερα έγινε ίσως η πιο σεκταριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης!», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η τρομοκρατία σε όλο το δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθειασμός της διώκεται και αυτός ποινικά. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και δυτικών αξιών αν επαινείς την τρομοκρατία».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ορθή την επιλογή της κυβέρνηση να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως η έκανε εκείνη του Τσίπρα στα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου» όπως ο Κουφοντίνας που «θεωρεί ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση».

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους δεν τους σεβόταν, εξακολουθεί να μη θέλει να σέβεται αλλά το σοκαριστικό είναι πως σπεύδουν πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να υιοθετήσουν τέτοιες θέσεις κατά της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει σήμερα να πάρει θέση», είπε. Αναφορικά τέλος στο πανό που σηκώθηκε για τη 17Ν, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «αυτά τα παλιόπαιδα τους συγγενείς των νεκρών τους σκέφτηκαν;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ