Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΑΝ ΕΙΧΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΛΑΚΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

«Ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς», είπε ο υπουργός για τις δηλώσεις περί χρηματισμού.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκλήθηκε το απόγευμα όταν είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην αν. υπουργός Υγείας χρηματίζονταν από φαρμακευτικές εταιρείες.

«Αν είχα στοιχεία για Α. Τσίπρα και Π. Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα"  και υπενθύμισε ότι τα ίδια είχε πει και πέρυσι, μέσα στη Βουλή όταν ψηφίστηκε η αλλαγή τιμολόγησης των φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 «Όταν Πολάκης και Τσίπρας λένε ότι είμαι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο  τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης, επικαλούμενος δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, ότι “και αυτοί που αρχειοθετήθηκαν για την υπόθεση της Novartis δεν είναι αθώοι” τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί κατηγορούμενοι, πλην του Ανδρέα Λοβέρδου, και αυτός, όπως σημείωσε, παραμένει αθώος έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με τον υπουργό, ωφέλησε τις πολυεθνικές και τη Novartis. «Το ακριβότερο φάρμακο μπήκε στην αγορά επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε με την Novartis, για το καλό του λαού, όπως έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος, σχολιάζοντας δήλωση του Σταύρου Κοντονή στον Real fm, ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργούσε θεσμικά, αναρωτήθηκε: «άρα ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν λειτουργούσε;»…
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ