Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

«Θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας κατά γράμμα από την πλευρά των Σκοπίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για την αναδίπλωση του Ζόραν Ζάεφ όσον αφορά τη Συμφωνία τον Πρεσπών μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στη Real News, «θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας κατά γράμμα από την πλευρά των Σκοπίων, γιατί αν η συμφωνία αυτή δεν τηρηθεί, τότε θα υπάρχει λόγος καταγγελίας της».

O κ. Γεωργιάδης μίλησε  για τον προπαρασκευαστικό -της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- χαρακτήρα της δικής του επίσκεψής στην Κίνα προ δύο εβδομάδων, επισημαίνοντας ότι οι πολύ στενές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας θα επιβεβαιωθούν και με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίησή του για την εντός χρονοδιαγράμματος εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό με στόχο την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου εντός του 2019 και την δυνατότητα έναρξης εργασιών με το νέο έτος, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, «η δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει μπουλντόζες. Η δουλειά της κυβέρνησης ειναι να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Lamda Development».

Επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές επενδύσεις "στα συρτάρια" από προηγούμενα έτη, εκ των οποίων «ένα κλάσμα μπορεί να πάρει μπρος τώρα. Τις εξετάζουμε μια-μια προσεκτικά και όποια μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, την ξεκλειδώνουμε».

Σχετικά με όσα είπαν οι Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος ότι «δεν θα υπακούσουν στην απόφαση εξαίρεσής τους από τις εργασίες της επιτροπής» είπε «η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν στους νόμους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δέχεται, όπως είπε, την κριτική σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αλλάξει γρηγορότερα το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το ζήτημα.

Τέλος, σχετικά με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «ήταν πολύ σημαντική και πολύ υποστηρικτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ