Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

G20: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΠΟΥΤΙΝ

Το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των ηγετών είναι έτοιμο, ενώ έχει -σε γενικές γραμμές- την υποστήριξη των συμμετεχόντων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πρωινό γεύμα που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των χωρών-μελών G20 ξεκαθάρισε τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για τη συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Έτοιμο το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης

Το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των ηγετών των χωρών-μελών της ομάδας G20 είναι έτοιμο, ενώ έχει -σε γενικές γραμμές- την υποστήριξη των συμμετεχόντων.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις για την τελική μορφή του βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών θα υπογράψουν την τελική διακήρυξη της διήμερης συνόδου, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ