Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΙΧ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκλήθηκαν φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα και σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Φθορές σε πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και σε τζαμαρίες τεσσάρων καταστημάτων (τρεις τράπεζες και ένα κατάστημα) προκλήθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Πετροπόλεμος στην πορεία για τις συναθροίσεις (vid)

Από τα επεισόδια δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών προκλήθηκαν επεισόδια σε δύο μέτωπα: ένα επί της οδού Αγίου Δημητρίου και ένα επί της οδού Τ. Παπαγεωργίου.

Τα άτομα έσπασαν μάρμαρα και προκάλεσαν φθορές, με αποτέλεσμα την προώθηση των ΜΑΤ προς το μέρος τους για την αποτροπή τους. Πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων, γεγονός που μετέτρεψε σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Οι αντιεξουσιαστές, περίπου 100 άτομα, οπισθοχώρησαν προς την Ολύμπου και τη Μακεδονικής Αμύνης στήνωντας δύο οδοφράγματα εκ νέου, συνεχίζοντας τον πετροπόλεμο και τις ρίψεις μπουκαλιών έναντι των ΜΑΤ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ