Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
x

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ- ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Στην περίοδο των απαγορεύσεων των κινήσεων και του «Μένουμε Σπίτι» εμείς είμαστε αναγκασμένοι να «Μένουμε στο Γραφείο» ατελείωτες ώρες, αναφέρουν.

Να δοθούν παρατάσεις στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων ζητεί η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των έκτακτων μέτρων και την ΠΝΠ.

«Η επιμήκυνση των προθεσμιών των δηλώσεων και αιτήσεων για την υλοποίηση των μέτρων, αλλά και η μετάθεση για τουλάχιστον ένα μήνα όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων μηνών Απριλίου και Μαΐου, είναι επιβεβλημένη», αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε στην καθοριστική παρέμβαση σας γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, για να τεθούν ρεαλιστικά και ανθρώπινα πλαίσια στις προθεσμίες υλοποίησης των μέτρων, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντίξοες αλλά κυρίως τις επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες πλέον εργαζόμαστε, για την υγεία τη δική μας, του προσωπικού των γραφείων μας και των οικείων μας», τονίζει

Αναλυτικά η επιστολή:

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Στην χώρα μας από την 11η Μαρτίου και έπειτα έχουν ληφθεί γενναία μέτρα από την κυβέρνηση, ως προς την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω κορωνοϊού την οποία βιώνει όλη η ανθρωπότητα. Ειλικρινά σας συγχαίρουμε για την άμεση και γενναία λήψη αυτών των μέτρων που ως πρώτο στόχο έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ταυτόχρονα με τα μέτρα πρόληψης η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πολλά οικονομικά μέτρα προς ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από το κλείσιμο σχεδόν του συνόλου της αγοράς. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι με την λήψη αυτών των μέτρων έχουν φέρει τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών σε απόγνωση.

Όλη αυτή την περίοδο που διανύουμε η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις, εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και εγκυκλίους, ψηφίζει τροπολογίες, δημιουργεί πλατφόρμες για νέες ηλεκτρονικές υποβολές, διαπιστώνει λάθη τα οποία διορθώνονται στην πορεία, συμπληρώνει τις ελλείψεις και τις παραλείψεις κάνοντας δεκτά αιτήματα διαφόρων κλάδων και φορέων και πάλι από την αρχή. Όλα τα μέτρα όμως για να μπορέσουν να εφαρμοστούν, τα έχει επιφορτισθεί αποκλειστικά ο κλάδος μας, που στην περίοδο των απαγορεύσεων των κινήσεων και του «Μένουμε Σπίτι» εμείς είμαστε αναγκασμένοι να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ» ατελείωτες ώρες.

Έχουν τεθεί προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων που απαιτείτε να υποβληθούν την μία μέσα στην άλλη, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψιν ότι υπάρχουν και οι τρέχουσες υποχρεώσεις που θα πρέπει να ετοιμαστούν για να υποβληθούν οι δηλώσεις μηνός Απριλίου. Μάλιστα την περίοδο αυτή οι πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι κλειστές, χωρίς να μπορούμε να έρθουμε εύκολα σε επαφή με τους πελάτες μας καθότι υπάρχει και απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω και της φύσης της δραστηριότητας τους, δεν έχουν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασία, με αποτέλεσμα όλες οι διαδικασίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, χωρίς την προσωπική επαφή.

Τέλος το Υπουργείο Εργασίας, έθεσε χρονοδιάγραμμα υποβολής δηλώσεων και διορθώσεων αυτών σε μη εργάσιμες ημέρες και επίσημες αργίες. Δεν μπορεί να λειτουργούμε τα Σαββατοκύριακα και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα και τη δεύτερη ημέρα αυτού. Είναι ακατανόητο να διεκπεραιώνουμε έγκαιρα και έγκυρα όσα προβλέπονται, με ελλιπείς οδηγίες και στην συνέχεια να τα γίνονται διορθώσεις η συμπληρωματικές δηλώσεις, διότι αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό από τα αρχικά μέτρα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε στην καθοριστική παρέμβαση σας γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, για να τεθούν ρεαλιστικά και ανθρώπινα πλαίσια στις προθεσμίες υλοποίησης των μέτρων, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντίξοες αλλά κυρίως τις επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες πλέον εργαζόμαστε, για την υγεία τη δική μας, του προσωπικού των γραφείων μας και των οικείων μας.

Η επιμήκυνση των προθεσμιών των δηλώσεων και αιτήσεων για την υλοποίηση των μέτρων, αλλά και η μετάθεση για τουλάχιστον ένα μήνα όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων μηνών Απριλίου και Μαΐου, είναι επιβεβλημένη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ