Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (VID)

Τα φυλλάδια που μοιράστηκαν γράφουν και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες». Ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta.

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησαν άγνωστοι κύκλοι στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια που μιλούν για... αυτονομία της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθού Star, το προβοκατόρικο και ανορθόγραφο φυλλάδιο που διακινούν ύποπτοι κύκλοι σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών γράφει «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

Ακόμη γράφει και «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή «αδέλφια Μακεδόνες».

Ως συντάκτης υπογράφει το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος του Γκρουέφσκι.

Προβοκάτσια σε Σέρες και Φλώρινα με φυλλάδια για απόσχιση της Μακεδονίας

«Eίναι αυτοί που δημιουργήσανε στη εποχή του μεσοπολέμου το ευφυολόγημα των τριών ανυπάρκτων «Μακεδονιών», την τεχνητή γλώσσα και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν τεχνητή, φτιαχτή μειονότητα που περιλαμβάνει και την αυτονομία. Να αυτονομηθού , δηλαδή να αποσχιστούν από την Ελλάδα» δηλώνει στο Star o Μιχάλης Χρυσανθακόπουλος, πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αγώνα  Ελλάδας – Αυστραλίας.    

Εθνικιστές στο BBC: Οι Έλληνες μας πήραν τη «Μακεδονία»

Τη συγκεκριμένα ρητορική  της μεγάλης Μακεδονίας προωθούν ακραίοι κύκλοι ακόμη και με συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα δίκτυα όπως το  BBC.

«Μας την πήραν πριν από 100 χρόνια, το 1930. Είναι δική μας. Εμείς οι Μακεδόνες ζούμε με το όνειρο να ενώσουμε όλα τα κομμάτια της Μακεδονίας» δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Μεγάλης Βρετανίας – και έναν  από τους μεγαλύτερους στον κόσμο – ο Γιάνκο Μπάτσεφ, πρόεδρος της  «Ενωμένης Μακεδονίας».     

«Έχουν αποθρασυνθεί. Κάποιοι μοιράζουν φυλλάδια  στα χωριά των Σερρών  και όπως μαθαίνουμε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία μιλούν για αυτονόμηση της Μακεδονίας» επισημαίνει στο Star o Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ