Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΓΓ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Βρέθηκε στα καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας, στο Αγροτικό Κατάστημα Κασσάνδρειας και στο υπό λειτουργία Κατάστημα Κράτησης Δράμας.

Περιοδεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση επίλυσης προβλημάτων στις φυλακές , αλλά και την προώθηση των προγραμμάτων για τη εκπαίδευση κρατουμένων, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, στο Αγροτικό Κατάστημα Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, και στο υπό λειτουργία Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

Η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων του κ. Παπαθανασίου στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, προκειμένου να καταγράψει προσωπικά τα προβλήματα και να συζητήσει με το σωφρονιστικό προσωπικό για τις ελλείψεις.

Όπως επισημαίνεται από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου, αφού επισκέφθηκε τους χώρους των κτιριακών συγκροτημάτων, ενημερώθηκε από τις διευθύνσεις των φυλακών για τη λειτουργία τους, καθώς και για τα προβλήματα και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ικανοποιητικές, παρά τα προβλήματα υπερπληθυσμού, πού δυστυχώς απασχολούν όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Επίσης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη λειτουργούν και για αυτά που καταρτίζονται για τη νέα χρονιά.

Ενδιαφέρον έχει ότι, ειδικά για το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, είναι ορατά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας, αναφορικά με τις προϋποθέσεις μεταγωγών κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται από την ΓΓΑΠ, όλο και περισσότεροι κρατούμενοι από τις κλειστές δομές μεταφέρονται στις αγροτικές φυλακές, με συνέπεια αφενός την αύξηση της αγροτικής και ζωικής παραγωγής, αφετέρου την διαβίωση κρατουμένων σε καλύτερες συνθήκες, επιτυγχάνοντας το στόχο της αραίωσης σε υπερπλήρη Καταστήματα Κράτησης.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους των Καταστημάτων Κράτησης και δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση όσων αιτημάτων θα συντελέσουν στην πιο αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του σωφρονισμού και η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία για όσους αποφυλακίζονται.

Στην επίσκεψή του στο νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, δόθηκε η ευκαιρία να δρομολογηθεί η επίλυση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων, ώστε να λειτουργήσει η φυλακή με πλήρη στελέχωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ