Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΕΡΜΑΙΟ ΦΙΔΙΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο βίντεο του Ν. Σαράντου φίδι διακρίνεται να γλιστρά ανάμεσα σε νεκρά ψάρια στο φράγμα Αποσελέμη και να πλησιάζει ένα από αυτά για να το φάει

Μοναδικές εικόνες κατέγραψε με την κάμερά του ο χρήστης του Youtube και κινηματογραφιστής, Νίκος Σαράντος, στο Φράγμα Αποσελέμη, στην Κρήτη, όπου χθες εντοπίστηκαν εκατοντάδες νεκρά χρυσόψαρα εξαιτίας, όπως καταγγέλλεται, λυμάτων που καταλήγουν στον ταμιευτήρα του.

Στο βίντεο του Ν. Σαράντου ένα φίδι διακρίνεται να γλιστρά ανάμεσα στα νεκρά ψάρια στο φράγμα και να πλησιάζει ένα από αυτά επιχειρώντας να το φάει! Λίγο αργότερα, στις εικόνες καταγράφονται και άλλα φίδια που αποπειρώνται το ίδιο.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κινηματογραφιστής:

«Ένα απίστευτο σκηνικό ζωής και θανάτου διαδραματίστηκε μπροστά μου όταν κατέγραφα με το drone και την κάμερα μου το περίεργο φαινόμενο του θανάτου εκατοντάδων χρυσόψαρων στον ποταμό που καταλήγει στην λίμνη του φράγματος Αποσελέμη.

Ξαφνικά μέσα στο ποτάμι εντοπίζω ένα φίδι να γλιστράει με γρήγορες κινήσεις ανάμεσα σε νεκρά και ζωντανά ψάρια έχοντας αρπάξει με τα κοφτερά δόντια του ένα από αυτά, προσπαθώντας να βρει ένα απόμερο κομμάτι στεριάς για να απολαύσει το γεύμα του.

Σε μια στιγμή σταμάτα και έχοντας πάντα στο στόμα του το χρυσόψαρο, σηκώνεται σαν να επιδεικνύει το λάφυρο του και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζει το ψάξιμο.

Στη συνέχεια και αφού βρήκε κρυψώνα πίσω από ένα ξύλο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό τους νόμους  της φύσης και της τροφικής αλυσίδας...

Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα  ότι αυτό το φίδι δεν ήταν ο μοναδικός θηρευτής στο ποτάμι. Ανάμεσα στα νεκρά και τα ζωντανά χρυσόψαρα υπήρχαν τουλάχιστον και άλλα τρία φίδια. Κολυμπούσαν ανάμεσα στα ανήμπορα να αντιδράσουν ψάρια και σερνόντουσαν απάνω τους  και τα μύριζαν για να διαλέξουν το επόμενο γεύμα τους.

Το ένα ερπετό μάλιστα που ήταν το μεγαλύτερο και ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, είχε ένα εμφανές εξόγκωμα στη μέση του σώματος του που παρέπεμπε σε προηγούμενο πλούσιο γεύμα.

Το βλέπουμε να δαγκώνει ένα νεκρό ψάρι στο κεφάλι και να το αφήνει τελικά συνεχίζοντας το ανατριχιαστικό κυνήγι μέσα στο σκηνικό θανάτου με εκατοντάδες νεκρά και μισοπεθαμένα χρυσόψαρα που έψαχναν απεγνωσμένα για οξυγόνο.

Δάγκωναν  ή προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα ψάρια στα μάτια και στο κεφάλι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ