Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΦΕΡΕΙΡΑ: ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, Ο ΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ (VID)

«Ξέρουμε ότι αυτή η ήττα κοστίζει σε μας, στους φιλάθλους μας, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε άμεση αντίδραση», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Στην αποτελεσματικότητα του Άρη και τα λάθη που έκανε ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Άμπελ Φερέιρα που δεν θέλησε να ψάξει δικαιολογίες για την ήττα της ομάδας του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου» δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι, νομίζω ότι μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, είχαμε 3-4 ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα από ένα γκολ. Στην πρώτη φορά που ο αντίπαλος έφτασε στην εστία μας, έβαλε γκολ. Δεν είμαι προπονητής που θα ψάξει δικαιολογίες. Έχουμε κάνει και πρέπει να κάνουμε καλύτερα πράγματα σε σχέση με αυτά που κάναμε σήμερα και σ’ αυτό βάζω και τον εαυτό μου. Αν θέλω να κάνω μια ανάλυση με κρύο αίμα, θα συνόψιζα όλο το παιχνίδι σε μια λέξη. Αποτελεσματικότητα. Αν δούμε τις τελικές που είχε κάθε ομάδα, ο αντίπαλός μας είχε πέντε κι εμείς 12. Ξέρω ότι στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα και δυστυχώς σήμερα δεν είχαμε την ικανότητα να είμαστε αποτελεσματικοί για να πετύχουμε τα γκολ που μπορούσαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω για την ισορροπία. Δεν ήμασταν οι καλύτεροι πριν από 15 ημέρες, ούτε σήμερα χάσαμε ότι καλό είχαμε. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι στο τέλος του πρωταθλήματος».

Για τα αμυντικά λάθη και τις κόντρα επιθέσεις του Άρη καθώς επίσης και για το ενδεχόμενο αρνητικής επιρροής στην ομάδα από το σπάσιμο του αήττητου: «Πριν από αυτό το παιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι όλα ήταν καλά. Καταλαβαίνω το πνεύμα αυτής της ερώτησης. Είμαι μόνο έξι μήνες αλλά καταλαβαίνω την κουλτούρα του Έλληνα. Ζούμε στα άκρα. Δεν αποποιούμαι κάποιας ευθύνης, πρέπει να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα. Το γκολ έρχεται από λάθος. Αυτό το οποίο πάντα κάνουμε είναι να αναλύσουμε την προέλευση των λαθών για να τα διορθώσουμε. Οπότε ο τρόπος μας παραμένει ο ίδιος. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Δυστυχώς σήμερα χάσαμε έπειτα από πάρα πολλές ημέρες, μένει αυτό το επίτευγμα το οποίο οφείλεται και στον προηγούμενο προπονητή, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Απλώς, το μοναδικό που θα ήθελα να πω είναι ότι θα προσπαθούσα να είχα στη διάθεσή μου όλους τους παίκτες, γιατί δύο ήταν τραυματίες αλλά και γιατί θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες».

Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι: «Αυτό θα το δούμε στο τέλος. Είναι κάτι που το κοιτάμε. Η ομάδα έχει δείξει καλά σημάδια δουλειάς και αποτελεσμάτων. Όταν φτάσουμε εκεί, θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει. Εκεί θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ ανέβασε το επίπεδό του και σε βαθμολογική συγκομιδή στα τελευταία χρόνια. Παλιά μπορεί να κρίνονταν τα Πρωταθλήματα με 10-15 βαθμούς διαφορά, αλλά αυτό έχει αλλάξει. Κανείς δεν παίζει μόνος του, οπότε η συνέχεια θα είναι δύσκολη για όλους».

Για τα λάθη του Ζίβκοβιτς και το ενδεχόμενο επιστροφής του Πασχαλάκη στο βασικό σχήμα: «Είπα ότι δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Όπως επίσης και ότι όλοι μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση. Εδώ θα είμαστε με ισορροπία και ψυχραιμία να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις. Για μένα είναι θετικό ότι έχουμε άμεσα παιχνίδι για να αντιδράσουμε».

Για την ατμόσφαιρα που έζησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Κρατάμε ότι χάσαμε τρεις βαθμούς. Πρέπει να μείνει ότι, δεν είναι το πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσο γρήγορα θα σηκωθείς. Ξέρουμε ότι αυτή η ήττα κοστίζει σε μας, στους φιλάθλους μας, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε άμεση αντίδραση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ