Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ

Πρόβατα μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία. Σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται. Πρόβατα σε ημιθανή κατάσταση.

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, επιβάλλοντας σε κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας φυλάκιση έξι μηνών, γιατί είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους τους χωρίς κατάλυμα, χωρίς τροφή και εντελώς απροστάτευτα στις καταιγίδες και στην κακοκαιρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η κατάσταση που επικρατούσε στη στάνη του, στην περιοχή Πλάκας Κερατέας, στην περιοχή Λαυρεωτικής, περιγράφηκε απο τους μάρτυρες στη δίκη ως «απελπιστική». Πρόβατα μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται, χωρίς φαγητό και χωρίς κάποια ένδειξη, ότι έχουν έστω τα απαραίτητα. Και το χειρότερο. Πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο μετά από καταγγελίες εθελοντών που ανήκουν στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Λαυρίου(ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ), που επισκέφθηκαν τη στάνη να δουν τί γίνεται με τα ζώα - κυρίως τους σκύλους- κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταιγίδων.

Αντίκρυσαν, όπως είπαν και στο δικαστήριο, μία κατάσταση φρίκης, με τα ζώα απροστάτευτα και μέσα στις λάσπες, χωρίς τροφή, χωρίς βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής και χωρίς καμία τήρηση των προϋποθέσεων υγείας των ίδιων αλλά και προστασίας του καταναλωτή, καθώς το κρέας τους διανέμεται στην αγορά.

Καταθέσεις για όσα αντίκρυσαν είχαν εκτός από τους εθελοντές και αστυνομικός που μετέβη επί τόπου. Η αστυνομία Λαυρίου κινητοποιήθηκε και συνέλαβε τον φερόμενο ως κτηνοτρόφο, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ