Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΣΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ WEB-BANKING

Έστελναν πλαστή φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων όπου φαινόταν καταβολή ποσού μεγαλύτερης αξίας από του προϊόντος που αγόρασαν

Το ποσό των 8.300 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει σπείρα που εξαπατούσε πολίτες στην Κρήτη και τη Σύρο για αγοραπωλησίες προϊόντων μέσω web-banking.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεων απάτης, οκτώ απόπειρες και δύο τετελεσμένες, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Σύρου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 44 και 74 ετών και τριών γυναικών ηλικίας 18, 35 και 44 ετών, κατηγορούμενων για απάτη.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 είχαν προβεί στην αγορά διαφορών προϊόντων, για τα οποία θα αποπλήρωναν μέσω web-banking. Στην συνεχεία έστελναν μέσω της εφαρμογής Viber πλαστή φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων, στο οποίο φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό των θυμάτων ποσού πολύ μεγαλύτερου από την αξία του προϊόντος που είχαν αγοράσει.

Στην συνέχεια, επικοινωνούσαν εκ νέου με τους παθόντες, λέγοντας ότι είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων, που υποτίθεται ότι αγόραζαν και ζητούσαν την επιστροφή του επιπλέον ποσού, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ