Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΕΒΕΘ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

Την επιτυχή έκδοση του επταετούς ομολόγου από τη χώρα σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό χαρακτηριζεί η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το γεγονός της επιτυχούς έκδοσης του επταετούς ομολόγου από την χώρα μας.

«Είναι αυτονόητο, ότι η χρήση του εργαλείου αυτού πρέπει να γίνεται με τη δέουσα σύνεση, παρά τις δραματικά αυξημένες ανάγκες για στήριξη της πραγματικής οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ.

Όπως αναφέρει, «η επιτυχής έκδοση οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους κατά την άποψη μας. Αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αγορών στην χώρα μας, που μπορεί να αποδοθεί και στην αποτελεσματική, ως τώρα, διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊου. Πρέπει όμως να γίνει ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό, ότι οφείλεται κυρίως στην απόφαση της ΕΚΤ να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα».

«Μας δίνει επίσης την ευκαιρία να κατανοήσουμε, την τεράστια σημασία που έχει για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Μάλιστα δε αυτή οφείλει να γίνει πιο επιθετική και στοχευμένη, για να συνδράμει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ενεργούς ζήτησης κατά την φάση της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ώστε να επανεκκινήσει η ευρωπαϊκή οικονομία», καταλήγει.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ