Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΒΕΘ: ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ 85ΗΣ ΔΕΘ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σχολίασε, μέσω ανακοίνωσης, την απόφαση της κυβέρνησης για ακύρωση της ΔΕΘ.

Δυσμενή εξέλιξη με πολλαπλές οικονομικές και αναπτυξιακές συνέπειες, αλλά αναγκαία υπό το πρίσμα της πανδημίας, συνιστά η ακύρωση της διοργάνωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται:

«Ο αντίκτυπος για την ΔΕΘ-Helexpo και την οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας είναι προφανώς αρνητικός, αλλά η Κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα έκριναν ορθώς πως η δημόσια υγεία έχει προτεραιότητα.
Οι συνέπειες για την οικονομία ειδικά της Θεσσαλονίκης έχουν πολλαπλασιαστικό και σωρευτικό χαρακτήρα, καθώς η πόλη όχι μόνο στερείται από το μείζον πολιτικοοικονομικό γεγονός που την χαρακτηρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά θα σημειωθούν άμεσες και έμμεσες απώλειες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ από την μη πραγματοποίηση της ΔΕΘ. Η ΔΕΘ υπό τις παρούσες συνθήκες αποτελεί μία αναντικατάστατη διοργάνωση για την Θεσσαλονίκη, ενώ και η ίδια η ΔΕΘ-Helexpo δεν θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα.

Το ΕΒΕΘ αποτελεί έναν φορέα που στηρίζει διαχρονικά τον μεγαλύτερο εκθεσιακό θεσμό της χώρας και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον. Παράλληλα μαζί και με τους υπόλοιπους φορείς της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την προοπτική διερεύνησης ενός εναλλακτικού τρόπου διοργάνωσης της ΔΕΘ. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα για την Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και της χώρας, είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια της διοργάνωσης, προκειμένου το 2021 να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με το πνεύμα, που την διέπει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ