Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Στόχος της έκθεσης είναι να επιτρέψει στους νέους Έλληνες να γνωρίσουν όλες τις προοπτικές σπουδών που η Γαλλία τους προσφέρει.

Την ετήσια έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από τις 10:30 έως τις 17:30 το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι νέοι Έλληνες να συναντήσουν αντιπροσώπους των γαλλικών Iδρυμάτων, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Στην έκθεση σπουδών στη Γαλλία θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πανεπιστήμιο Lyon 1,Πανεπιστήμιο Montpellier 3 κ.λπ…), σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης (SKEMA κ.λπ…), σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους (Polytech Nantes κ.λπ…) με σκοπό να γνωστοποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Η Γαλλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου, είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσον αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

Η ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης στη Γαλλία είναι καρπός αδιάκοπης πολιτικής βούλησης. Κάθε χρόνο, οι δημόσιες αρχές επενδύουν μαζικά στην εκπαίδευση και την έρευνα. Η εκπαίδευση αποτελεί βασική δαπάνη του κράτους και αντιστοιχεί το 20% του προϋπολογισμού του, επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Αυτή η πολιτική επιτρέπει στη Γαλλία να προσφέρει στους φοιτητές ένα από τα καλύτερα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο και κυρίως ένα από τα πιο προσβάσιμα. Πράγματι, τα πανεπιστήμια και οι γαλλικές ανώτατες σχολές προτείνουν προγράμματα υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο επιθυμεί να προωθήσει την γαλλική ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα με στόχο να επιτρέψει στους νέους Έλληνες να γνωρίσουν όλες τις προοπτικές σπουδών που η Γαλλία τους προσφέρει.

Το πρόγραμμα των θεματικών παρουσιάσεων:

11.00-12.00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup (https://www.parcoursup.fr/)

13.30-14.30: Ενημέρωση για τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

17.00-18.00: Ενημέρωση για τις προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την υποβολή αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας Parcourssup (https://www.parcoursup.fr/)

Συμμετέχουν τα εξής Iδρύματα:

Πανεπιστήμια

- Université Montpellier 3 Paul Valery
- Université de Limoges
- Université Lyon 1
- Université d’Angers
- Le Mans Université
- Université de Strasbourg
- Université de Lille
- Université Bourgogne Franche-Comté
Πολυτεχνεία
- EURECOM
- Polytech Nantes
- Université de Technologie de Troyes
- Bordeaux Sciences Agro
- MINES ParisTech
Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων / Business Schools
- Montpellier Business School
- SKEMA Business School
- EDHEC Business School
- INSEEC U.

Mε σκοπό να αναπτυχθούν οι ανταλλαγές μεταξύ των ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, οι Γάλλoι εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Έλληνες συναδέλφους τους στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, από 9.30 έως 10.30.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.ift.gr / thessalonique@campusfrance.org
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ