Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Αυτοψία στα σχολεία έκανε ο Σίμος Δανιηλίδης τονίζοντας ότι η παιδεία και τα παιδιά ήταν πάντα η προτεραιότητα της διοίκησης.

Με τους καλύτερους όρους και τις αυστηρότερες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι έτοιμα να υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, τους χιλιάδες μαθητές και για τη νέα σχολική περίοδο 2020-2021.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα τεχνικά συνεργεία του δήμου βρίσκονταν σε πλήρη διάταξη έχοντας «απλωθεί» σχεδόν σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποιώντας εκατοντάδες τεχνικές παρεμβάσεις, με στόχο να διασφαλίσουν τους αυστηρότερους και καλύτερους όρους ασφάλειας, αλλά και αισθητικής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης των μαθητών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το άνοιγμα των σχολείων, σε ένα νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, η δημοτική Αρχή, έχοντας επιρρίψει μεγάλο βάρος στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής των σχολικών κοινοτήτων, ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, απολύμανσης για τον κορωνοϊό, αλλά και απεντομώσεις και μυοκτονίες. Την ίδια ώρα εξασφαλίστηκε η επάρκεια των υλικών υγιεινής και καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίσθηκε ένας μεγάλος αριθμός καθαριστριών (69) που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία, με το συνολικό ωράριο εργασίας τους να αυξάνεται κατά περίπου 100 ώρες επιπλέον, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιθεώρηση εργασιών

«Με αγάπη και πίστη, είμαστε στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας όλο το 24ωρο για ο,τιδήποτε χρειαστεί» σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς σχολείων του δήμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης που πραγματοποίησε σε σχολικές μονάδες του δήμου, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών, να ενημερωθεί για πιθανές εκκρεμότητες και να ευχηθεί για τη νέα σχολική χρονιά καλή δύναμη, καλή χρονιά και καλή συνεργασία σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης «η παιδεία και τα παιδιά μας ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», ενώ προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς «να απευθύνονται άμεσα στην αντιδημαρχία Παιδείας, στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στις κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες του δήμου και το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ για όποια προβλήματα (ενδοοικογενειακά, διατροφικά, σίτισης, πιθανής χρήσης ουσιών, ψυχικών διαταραχών, κ.λπ.) μαθητών εντοπίσουν.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τα 8ο -10ο -11ο συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία Νεάπολης, τα 8ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Νεάπολης και το ΕΠΑΛ Νεάπολης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη.

«Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε με ανυπομονησία τους μικρούς μας φίλους» σημείωσε ο νηπιαγωγός στα 8ο -10ο -11ο συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία Νεάπολης Γιώργος Παναγιωτίδης, ευχαριστώντας τη δημοτική Αρχή «για τον ελαιοχρωματισμό και τις εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι και αναβάθμισαν αισθητικά το σχολείο μας».

Εντελώς ανανεωμένη εικόνα, με εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο, απέκτησαν και τα 8ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Νεάπολης, με τους νέους διευθυντές τους Γιώργο Βουδούρη και Χρήστο Αδαμόπουλο, αντίστοιχα, παρούσης της δημοτικής συμβούλου και εκπαιδευτικού του σχολείου Κατερίνας Τσουκαλά, να δηλώνουν ικανοποιημένοι με την εικόνα του σχολείου.

Έτοιμος για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου δήλωσε και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεάπολης Ακύλας Νικολακούδης ευχαριστώντας τη δημοτική Αρχή «που είναι πάντα δίπλα μας σε ο,τιδήποτε ζητήσουμε, σε όλους τους τομείς».

Εργασίες συντήρησης 550.000 ευρώ

«Τα σχολεία μας είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι, με σχεδόν το σύνολο των 85 σχολικών μονάδων του δήμου, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, να έχει υποστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις, που συνολικά ξεπερνούν τα 2.500.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό να καλύπτεται από το δημοτικό μας ταμείο» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, προσθέτοντας την «πολύ σημαντική εξασφάλιση 69 καθαριστριών διευρυμένου ωραρίου που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία του δήμου».

«Η διοίκηση του δήμου κινήθηκε συντονισμένα στο μέτωπο των συντηρήσεων και τεχνικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφηκαν μέσα στο χρόνο σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όχι μόνο βελτιώνοντας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αλλάζοντας θεαματικά την εικόνα των σχολείων» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές.

«Πιστοί στο ραντεβού μας, υλοποιήσαμε εκτεταμένες παρεμβάσεις και συντηρήσεις σχεδόν στο σύνολο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, έχοντας επεξεργαστεί έναν πολύ μεγάλο όγκο αιτημάτων. Πρόκειται για παρεμβάσεις όχι μόνο αισθητικού επιπέδου αλλά και στον κύριο ιστό των σχολείων, αιτήματα που χρόνιζαν και ευτυχώς αποκαταστάθηκαν» ανέφερε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου σημειώνοντας ότι «η εργολαβία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, η εκπαιδευτική κοινότητα δηλώνει πολύ ικανοποιημένη και περιμένουμε τους μικρούς μαθητές να απολαύσουν τα ‘‘φρέσκα’’ τους σχολεία».

«Γίνονται συντηρήσεις και παρεμβάσεις σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά το πρώτο μέλημά μας αυτή τη στιγμή είναι εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής των σχολικών κοινοτήτων. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες στο σύνολο των σχολικών μονάδων» σχολίασε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης.

Όπως εξήγησαν τόσο η κ. Τερζίδου, όσο και ο κ. Κουσαγιαννίδης, οι εργασίες που έγιναν στον χάρτη των τεχνικών παρεμβάσεων αφορούν μονώσεις (αποξήλωση παλαιών και τοποθέτηση νέων), πλήρη αποκατάσταση τουαλετών, πλήρη αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων, αντικατάσταση θυρών, επισκευές δαπέδων και περιφράξεων, θερμομονώσεις ορόφων, ενίσχυση θεμελιώσεων σε περιπτώσεις καθιζήσεων, εκτενή βαψίματα, δημιουργία ραμπών ΑμεΑ, αποκατάσταση graffiti στους αύλειους χώρους, αποκατάσταση αρδευτικού δικτύου, καθαρισμός σε λούκια/σχάρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ