Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

Ζήτησε την κατάρτιση ειδικού προγράμματος για πρόσθετη ενίσχυση καπνοπαραγωγών που καλλιεργούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θράκης.

Την άρση των αδικιών εις βάρος των καπνοπαραγωγών της Θράκης, με αφορμή την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ενόψει και των προτάσεων που πρόκειται να καταθέσει η Ελλάδα, ο κ. Παυλίδης ζητά από τον υπουργό, «προκειμένου να παραμείνουν ελπιδοφόρες οι προοπτικές για τον ελληνικό καπνό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που παρέχονται σε κάθε κράτος-μέλος να καθορίζει το ίδιο τους όρους και τις προϋποθέσεις ενίσχυσης των παραγωγών, την κατάρτιση ειδικού προγράμματος για πρόσθετη ενίσχυση καπνοπαραγωγών που καλλιεργούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θράκης και διαθέτουν μικρές εκμεταλλεύσεις».

Παράλληλα, ως εναλλακτική λύση προτείνει οι παραγωγοί των ποιοτικών καπνών, τόσο της ολοκληρωμένης διαχείρισης όσο και της βιολογικής παραγωγής, να ενταχθούν με απλοποιημένες διαδικασίες και προϋποθέσεις σε αντίστοιχα προγράμματα του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ και να τύχουν ιδιαίτερης ενίσχυσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ