Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο δήμος Θέρμης υπέβαλε το αίτημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Πέμπτης 21/5.

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Πέμπτης 21 Μαΐου 2020, υπέβαλλε ο δήμος Θέρμης προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το αίτημα υπεβλήθη προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών οι οποίες αφορούν τις κοινότητες Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Καρδίας της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας, Θέρμης, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Ταγαράδων της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Το αίτημα του δήμου συνοδεύεται από έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θέρμης, καθώς και από τεχνική έκθεση αυτοψίας και αποτίμησης τοπικής κατολίσθησης, στον δρόμο ο οποίος συνδέει τους οικισμούς Πλαγιαρίου και Τριλόφου.

Οι βλαπτικές συνέπειες των καταστροφών, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται απαραίτητη η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, είναι καταστροφές δημόσιων δρόμων, κατάπτωση πρανούς, κατάρρευση περίφραξης κοιμητηρίων, πλημμύρες υπογείων και άλλων εγκαταστάσεων, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι κυριότερες ζημίες