Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δηλώνει παρών σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση και εμφανίζεται πολύ σκληρή, κόντρα στην λογική του ελληνικού ποδοσφαίρου και του περιορισμένου σε αν

Δεν διορθώθηκαν όλα ξαφνικά δια μαγείας. Θα ήταν υπερβολή να το πιστεύουμε, αν και είμαστε της υπερβολής σαν λαός. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι ο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας ότι η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη, άσχετα με τον αναχρονιστικό ή ανορθόδοξο τρόπο που ενίοτε χρησιμοποιεί ο προπονητής της.

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Ότο Ρεχάγκελ. Η Εθνική δεν ανήκει στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης όμως σταδιακά αποκτά αξία σε υψηλό επίπεδο. Η παρουσία μας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Θα ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός, περισσότερο λόγω των αντιπάλων στον προκριματικό όμιλο, αλλά με τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία η παρουσία μας στο Μουντιάλ. 

Συνήθως, η κοινή γνώμη στην Ελλάδα λειτουργεί με αφοριστικές διαθέσεις. Από την αποδοκιμασία των πρωταγωνιστών στην θεοποίηση αυτών. Οι αδυναμίες εμφανίστηκαν και θα εμφανίζονται αν δεν τις διορθώσει κάποιος. Θα ήταν επίσης άδικο να τελειώσει άδοξα η θητεία του αναμορφωτή του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκλεισμό στα μπαράζ από τους Ουκρανούς. Στο μέλλον θα καταλάβουμε όλοι την αξία αυτής της ιστορικής πρόκρισης.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος παραδέχτηκε πως δέχτηκε πιέσεις για διώξει τον προπονητή. Ο ίδιος ο Γερμανός δεν φαίνεται να αλλάζει φιλοσοφία, τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για τις επιλογές και την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Άλλωστε έγινε δέκτης κριτικής -όχι άδικης πολλές φορές- για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία πήραν κάποιοι ποδοσφαιριστές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Είτε συμφωνεί κανείς, είτε διαφωνεί με την φιλοσοφία Ρεχάγκελ δεν μπορεί παρά μόνο να βγάλει το καπέλο στον άνθρωπο με τον οποίο το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει κόντρα στην ροή των πραγμάτων. Κόντρα στο χαμηλού ανταγωνισμού εγχώριο πρωτάθλημα, κόντρα στην χαμένη αξιοπιστία και τον διπολισμό ενός χώρου που συγκινεί μεν, αλλά δεν πείθει τον κόσμο.       
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ