Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΤΑΔ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Aνοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ακινήτου ως σύγχρονη τετράστερη ξενοδοχειακή μονάδα - Η περιγραφή του.

Ζωή θα αποκτήσει και πάλι το Ξενία Έδεσσας μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης μετ' ανταλλάγματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου που είχε αναλάβει την αξιοποίηση του.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται ένα εμβληματικό ακίνητο έπειτα από πολλά χρόνια φθοράς και απαξίωσης. Η ΕΤΑΔ προχώρησε μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού στη μακροχρόνια εκμίσθωση του για τριάντα έτη με δυνατότητα παράτασης για είκοσι επιπλέον έτη, με την προσφορά αυξημένη κατά 55% από την τιμή εκκίνησης.

Σκοπός της μίσθωσης είναι η επαναλειτουργία του ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, η επενδυτική πρόταση, ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την ανακατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τουλάχιστον 4 αστέρων, δυναμικότητας 40 δωματίων, με εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

«Έπειτα από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ένα απαξιωμένο ακίνητο που θέλαμε να επανέλθει άμεσα στην οικονομική ζωή και να αξιοποιηθεί όπως του αρμόζει. Σήμερα καταφέραμε να γίνει το πρώτο βήμα, ώστε να δώσουμε νέα πνοή στο Ξενία Έδεσσας προς όφελος της πόλης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσα από τη συνεργασία μας με έναν Όμιλο εταιρειών που διαθέτει εμπειρία στο χώρο των ξενοδοχείων και των κατασκευών, συμβάλλουμε στην αναβίωση του συγκεκριμένου ακινήτου μας, που θα τονώσει σημαντικά την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Συνεχίζουμε με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα την αξιοποίηση και άλλων εμβληματικών ακινήτων μας που ενώ για πάρα πολλά χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένα, πλέον αξιοποιούνται, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πλειοδότριας εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ Παρασκευάς Τσάμπρας, δήλωσε: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την υπογραφή της σύμβασης που μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας που αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Έδεσσας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλη την ομάδα της ΕΤΑΔ για τη γόνιμη συνεργασία και την άψογη διαγωνιστική διαδικασία που έφερε εις πέρας».

Η περιγραφή του ακινήτου

Το ακίνητο αναπτύσσεται σε έκταση εμβαδού 7.907,47 τ.μ., εντός του οποίου βρίσκεται διώροφο κτίσμα, συνολικής επιφάνειας 4.135,49 τ.μ. Βρίσκεται σε κεντρικό σημεία της Έδεσσας επί της Λεωφόρου Φιλίππου 35, στην περιοχή «Παράδεισος» και συγκεκριμένα στην άκρη του υψώματος της πόλης, γεγονός που προσδίδει στο ακίνητο απεριόριστη θέα.
Το Ξενία Έδεσσας κατασκευάστηκε το 1963 από τον αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζο (με προσθήκες που έγιναν το 1998), βρίσκεται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, τη λίμνη Άγρα και τον παραδοσιακό οικισμό του Αγ. Αθανασίου. Η εγγύτητα του με πλήθος τουριστικών αξιοθέατων το καθιστά έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ