Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΣΗΕΜΘ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Να αποσύρει το σποτ καλεί με ανακοίνωσή της από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΕΣΗΕΜΘ για να «επανορθώσει τη βλάβη που προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο».

Στην αποδοκιμασία του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον χρηματισμό των ΜΜΕ από την κυβέρνηση προχώρησε μετά την ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜΘ με σημερινή της ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνεται πως «αποδοκιμάζει την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συκοφαντήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο με ένα σποτ που στιγματίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση ως χρηματιζόμενους από την Κυβέρνηση».

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει ακόμα πως «το αίτημα για διαφάνεια σε οποιαδήποτε δαπάνη του Κράτους σχετίζεται με την Ενημέρωση, όσο δίκαιο ή αυτονόητο και αν είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζεται από εκστρατείες σπίλωσης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου. Όταν υιοθετείς και προβάλλεις τη γενίκευση ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν», το αποτέλεσμα είναι η συσκότιση και η σύγχυση».

Τέλος η ΕΣΗΕΜΘ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το μήνυμα «και να επανορθώσει εμπράκτως και με σαφήνεια τη βλάβη που έχει προκαλέσει με αυτό στον δημοσιογραφικό κόσμο, ακυρώνοντας με όσο γίνεται πιο σαφή και εμφατικό τρόπο την πλαστή εντύπωση που έχει δημιουργήσει στο κοινωνικό σύνολο για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση αφενός να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και μάλιστα με διαδικασίες που θα έχουν θεσμικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» αλλά και για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ και αφετέρου να εφαρμόσει την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ