Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΣΗΕΜ-Θ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο Ελένη Ιατρού μετά τον προπηλακισμό που δέχθηκε από πολίτη.

Τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά τον προπηλακισμό που δέχθηκε στον δρόμο από πολίτη, η οποία αυτοαποκαλείται παρουσιάστρια και έχει απασχολήσει επανειλημμένα την επικαιρότητα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή μιαν ακόμη περίπτωση παρεμπόδισης δημοσιογράφου στην άσκηση του έργου του από πολίτη-αυτόκλητο υπερασπιστή της αλήθειας σχετικά με την πανδημία, τονίζει σε κάθε κατεύθυνση την ανάγκη να προστατευθούν η ενημέρωση και οι εργαζόμενοι σε αυτή από κάθε ακρότητα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ και συνεχίζει:

«Η συνάδελφος-μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Ελένη Ιατρού, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δέχτηκε στον αέρα επίθεση από πολίτη η οποία έχει επανειλημμένως απασχολήσει την επικαιρότητα με ανάλογες προκλητικές ενέργειες. Η ίδια ακολούθησε κατόπιν τη δημοσιογράφο και ενώ την κατέγραφε σε βίντεο παρά τη θέλησή της απηύθυνε απαξιωτικά σχόλια για τη δημοσιογραφική ιδιότητά της και τη δουλειά της. Το παράνομο βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να στοχοποιείται η συνάδελφος και μαζί της όλος ο δημοσιογραφικός κλάδος.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Ελένη Ιατρού και δηλώνει ότι θα την υποστηρίξει με κάθε τρόπο σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια εναντίον του προσώπου που της επιτέθηκε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ