Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΕΣΕΕ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, με στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια.

Την απογοήτευσή τους από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 5 Μαΐου δηλώνουν τρεις στους τέσσερις εμπόρους, στην ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα τής εν λόγω έρευνας συνοψίζονται στα εξής τέσσερα σημεία:

- H πλειονότητα των επιχειρήσεων (75%) δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής. Μόνο το 7% των επιχειρηματιών δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο και μόλις 1% πολύ ικανοποιημένο.
- Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) δήλωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 2% ότι ήταν μεγαλύτερος.
- Παρόμοια ήταν τα ευρήματα σε σύγκριση με τον τζίρο του Σαββάτου, καθώς το 87% των εμπόρων σημείωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 3% ότι ήταν υψηλότερος.
- Σε ποσοστό 67% οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, με στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ