Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

«Ο χώρος των ΑΕΙ οφείλει να είναι ασφαλής και προσβάσιμος στους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό», ανέφερε ο βουλευτής.

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των απειλών κατά της ζωής του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαϊωάννου, κατέθεσε προς τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πρυτανεία του ΑΠΘ για την «άριστη», όπως αναφέρει, συνεργασία που οδήγησε τον τερματισμό της 34ετούς κατάληψης του χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «ο χώρος των Α.Ε.Ι. οφείλει να είναι ασφαλής και προσβάσιμος στους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Με την ερώτησή του ο κ. Καράογλου θέτει τρία συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Πρώτον, με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστεί η ασφάλεια του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο των Πρυτανικών Αρχών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα.

»Δεύτερον, εάν στην εν λόγω κατάληψη εμπλέκονται φοιτητές του ΑΠΘ και εάν θα υπάρξουν  κυρώσεις σε σχέση με τη φοίτησή τους.

»Και τρίτον, πως θα διασφαλιστεί ότι εφεξής ο χώρος θα αξιοποιηθεί προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών δίχως να κινδυνεύσει στο μέλλον να καταληφθεί εκ νέου από αναρχικές ομάδες.
«Η δημοκρατία θα νικήσει! Η δημοκρατία δεν απειλείται! Είναι ώρα να καταλάβουν οι “γνωστοί-άγνωστοι” πως η περίοδος ανοχής έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα. Τα Πανεπιστήμια μας επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ανήκουν στους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε θλιβερές μειοψηφίες».

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει τις αθλιότητες και τις απειλές κατά της ζωής του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Καράογλου μετά την κατάθεση της ερώτησης στους αρμόδιους Υπουργούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ