Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Αν η περιοχή της βόρειας Συρίας δεν καθαρίσει από ''τρομοκράτες'' τότε η Τουρκία θα την καθαρίσει μόνη της», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέες απειλές -συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις- προς την ΕΕ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση στην Τουρκία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο προσφυγικό αν δεν επιτευχθούν τα σχέδια της Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως, εάν δεν υποστηρίξει τα σχέδια της Άγκυρας για τη «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία η ΕΕ, τότε θα ανοίξει τα σύνορα για να έρθουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα και στη Μόσχα ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή των συνόρων με τη βορειοανατολική Συρία από τις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) εάν η Ρωσία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές ορίζονται από τη διμερή συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες.

«Αν η περιοχή της βόρειας Συρίας δεν καθαρίσει από ''τρομοκράτες'' τότε η Τουρκία θα την καθαρίσει μόνη της» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ