Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΟΔΟΥ: ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

Όσοι μας αγνοούσαν τώρα έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, την Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα τεθεί το ζήτημα των έκνομων ενεργειών της Άγκυρας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν ανέφερε πως επιθυμεί το διάλογο ωστόσο -όπως είπε- «δεν πρέπει να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας».

«Όσοι γυρνούν την πλάτη σε ιστορικά γεγονότα, διεθνείς συμφωνίες και εμφανείς αλήθειες με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων ορισμένων χωρών στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον κόσμο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «δοκιμάζοντας» την Τουρκία και επιχειρόντας να «ανατρέψουν τις ισορροπίες» το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να «προετοιμάζουν το τέλος τους με τα ίδια τους τα χέρια».

Παράλληλα, τόνισε πως «Όσοι υψώνουν ανάστημα μπροστά μας θα πέσουν με την πρώτη φουρτούνα σαν τα κούφια δέντρα, ο λαός μας ξέρει να πληρώνει το τίμημα».

Όπως είπε δεν επιθυμούμε να «απλώσουμε το χέρι μας» σε κανενός το δικαίωμα σε Κύπρο, Μεσόγειο και Αιγαίο, ωστόσο επεσήμανε: «Θέλουμε τα δικαιώματά μας, το δίκιο μας και τα κεκτημένα μας να γίνουν σεβαστά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ