Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ

«Είμαστε ένα έθνος που έχει απαιτήσεις, στόχους και έχει μια λέξη για να πει για την πορεία του κόσμου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν είναι δυνατόν για τα έθνη που δεν είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας και επαρκή στον τομέα της τεχνολογίας να βλέπουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της καθέλκυσης της τουρκικής κατασκευής φρεγάτας «Istanbul».

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, «η Τουρκία είναι υποχρεωμένη τόσο να διατηρήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποτροπής, όσο και να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια της προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φίλων τους», πρόσθεσε.

«Είμαστε ένα έθνος που έχει απαιτήσεις, στόχους και έχει μια λέξη για να πει για την πορεία του κόσμου. Το να είμαστε ισχυροί με στρατιωτικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς όρους είναι κάτι περισσότερο από επιλογή για εμάς», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε μια χώρα που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θέτουν ενώπιον μας οι παγκόσμιοι προμηθευτές και τα κρυμμένα και ανοιχτά εμπάργκο που επιβάλλονται σε μας. Κατευθυνόμαστε σε ένα μέρος που δυστυχώς δεν το επιθυμούμε καθόλου, αλλά οι κακοί γείτονες μας έκαναν ιδιοκτήτες σπιτιού. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα να επιλέξουμε τις δικές μας εταιρείες και εθνικούς οργανισμούς μεταξύ ισοδύναμων προϊόντων και έργων σε οποιονδήποτε τομέα. Θα βάλουμε το ναυτικό μας σε πολύ ισχυρή θέση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είμαστε τώρα μεταξύ των πρώτων 3-4 χωρών στον κόσμο στην παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και UAV».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ