Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΙΜΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΦΕΤΟΣ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως «φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) λόγω της στάσης που επιδείξαμε εκεί.

Το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών», με αναφορές τόσο στα Ιμια, όσο και σε «άλλα νησιά του Αιγαίου», έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, την Τετάρτη με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην επικοινωνία που είχε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) λόγω της στάσης που επιδείξαμε εκεί. Είχαμε πει πως εάν γίνει μια κίνηση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), όπως γινόταν προηγουμένως, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά εάν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), θα δείτε ότι κι εμείς δεν θα κάνουμε κάτι».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ερντογάν, αναφέρθηκε και στις επαφές που θα είχαν οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας (σ.σ. οι δηλώσεις του έγιναν πριν την επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ), σημειώνοντας: «Ο υπουργός Αμυνάς μου σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Αμυνας της Ελλάδας, για να τον ευχαριστήσει. Για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) και στα άλλα νησιά, όπως έγινε φέτος».

Παράλληλα, με την «προοικονομία» της επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργών Αμυνας, επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δημοσιοποιήσει περιεχόμενο συνομιλίας ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους. Αναλόγως είχε πράξει και όταν είχε αναφερθεί στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι είπε σε «Ελληνα πρώην δήμαρχο» πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολείται με την Τουρκία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ