Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος σε διάγγελμά του κατά την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

«Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα φιμώσουν την προσευχή μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμά του για τα τέσσερα χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

«Η 15η Ιουλίου είναι η τέταρτη επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος η οποία είναι μία από τις χειρότερες, πιο ύπουλες και προδοτικές επιθέσεις που έχει δει το κράτος και το έθνος μας» ανέφερε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους και τους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ.

Σημείωσε ακόμη ότι «για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου πρέπει να ξέρουμε πως από την Μάχη του Ματζικέρτ γεμίσαμε με το αίμα των νεκρών μας κάθε σπιθαμή των εδαφών μας. Για να καταλάβουμε τη σημασία της 15ης Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την οποία υπενθυμίζουμε και εξυμνούμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή. Οπως καταφέραμε να υψώσουμε στους ουρανούς και πάλι την προσευχή από την Αγία Σοφία που την είχαν σιγήσει πριν από 86 χρόνια, έτσι θα αντιμετωπίζουμε όσους προσπαθούν να υποστείλουν τη σημαία μας, καθώς εμείς την ανεβάσαμε και πιο ψηλά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ