Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 118 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, η οποία προβλέπεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Σύμβαση αξίας 118 εκατ.ευρώ για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή μιας νέας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού  θερμότητας στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, υπέγραψε η Μυτιληναίος.

Ο ελληνικός όμιλος προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την Janvo Podjet Energetika Ljubljan, εταιρεία ηλεκτρισμού της Λιουμπλιάνας, που δραστηριοποιείται ειδικεύεται στη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, διαχειριζόμενη το μεγαλύτερο σύστημα τηλεθέρμανσης της Σλοβενίας.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 αεριοστρόβιλων Siemens και 2 λεβήτων ανάκτησης θερμότητας με βοηθητικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων κατασκευαστικών εργασιών και εργασιών σύνδεσης με τον υφιστάμενο ατμοστρόβιλο, καθώς και με τον υπόλοιπο υφιστάμενο εξοπλισμό.

Η νέα μονάδα συμπαραγωγής διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και ελαφρύ πετρέλαιο), με συνολική ηλεκτρική ισχύ 110MW, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεθέρμανσης των πολιτών της Λιουμπλιάνα ενώ θα αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό, την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα με φυσικό αέριο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση άνθρακα κατά 70%.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, η οποία προβλέπεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ