Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΡΓΟ 1 ΕΚΑΤ. ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΤΑΡ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις αγροτικές κοινότητες Πέπλου και Κήπων έχει κατασκευαστεί προ 20ετίας. Η παρέμβαση του ΤΑΡ

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρέδωσε το μεγαλύτερο –έως τώρα– κατασκευαστικό έργο από τα «ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών», συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά στην αντικατάσταση τμήματος 1,6 χλμ. του αρδευτικού δικτύου Πέπλου-Κήπων.

Για τη συγκεκριμένη δράση ο ΤΑΡ συνεργάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης που πρότεινε προς υλοποίηση το σχετικό έργο, και με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Φερών-Πέπλου που λειτουργεί και διαχειρίζεται το δίκτυο. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που υλοποιεί ο ΤΑΡ στην Ελλάδα.

Το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις αγροτικές κοινότητες Πέπλου και Κήπων έχει κατασκευαστεί προ 20ετίας. Λόγω παλαιότητας είχε υποστεί βλάβες σε διάφορα σημεία του με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί, γεγονός που είχε σημαντικές επιπτώσεις στη διεξαγωγή των καλλιεργητικών εργασιών. Και μάλιστα, σε μία περιοχή όπου η γεωργία αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους περίπου 1.200 κατοίκους.