Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

«Φόρμες, γάντια, μάσκες, σαπούνι και αντισηπτικό, δίνονται με το σταγονόμετρο ή καθόλου», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων στα εργοτάξια του μετρό της Θεσσαλονίκης διαπιστώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων, κατηγορώντας Άκτορα και Αττικό Μετρό για μη τήρηση δεσμεύσεων. 

«Φόρμες, γάντια, μάσκες, σαπούνι και αντισηπτικό, δίνονται με το σταγονόμετρο ή καθόλου σε συνθήκες έτσι κι αλλιώς δύσκολες και ανθυγιεινές (υγρασία πάνω από 100%, λειψός αερισμός, συγκέντρωση εργαζομένων σε λίγα τετραγωνικά μέτρα) που λόγω κορονοΐού πολλαπλασιάζουν την επικινδυνότητα στους χώρους εργασίας», αναφέρουν οι Οικοδόμοι, ενώ κατηγορούν τους φορείς ότι «παίζουν μπαλάκι τις ευθύνες περιμένοντας μια υπουργική απόφαση που δεν έρχεται μιας και η κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – μετράει  τη ζωή των εργαζομένων ως κόστος το οποίο προσπαθεί συνεχώς να μειώσει».

Το συνδικάτο ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων τους, να δοθούν πρόσθετες άδειες με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία.

Παράλληλα ζητείται χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικών, μάσκες), σε όλους τους συναδέλφους.

«Η ευθύνη κυβέρνησης, εργοδοσίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (επιθεώρηση εργασίας, πολιτική προστασία, δήμοι κλπ) είναι τεράστια. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα χτές», επισημαίνει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ