Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΚΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ-ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Χθες υπογράφθηκε η σύμβαση του έργου ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτη Δημητριάδη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχο της εταιρείας

Στην ανάπλαση δύο πάρκων στην 5η Δημοτική Κοινότητα προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα πάρκα Βαρώνου Χιρς-Γαμβέτα και Ορέστου-Μακεδονίας-Δελφών.

Χθες υπεγράφη η σύμβαση του έργου ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτη Δημητριάδη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η μελέτη περιλαμβάνει:

- Την αντικατάσταση των κατεστραμμένων επιστρώσεων σε δάπεδα
- Επενδύσεις σε μικρούς τοίχους και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού στους χώρους επέμβασης (παγκάκια, καλαθάκια, μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων κ.λπ.)
- Φυτεύσεις δένδρων-θάμνων-ποωδών φυτών
- Εγκατάσταση χλοοτάπητα, αφού προηγηθεί η εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου και αναδιαμόρφωση των χώρων πρασίνου
- Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στους παραπάνω χώρους πρασίνου, όπου και θα δημιουργηθούν ράμπες για ΑμεΑ, πλακοστρώσεις για την όδευση τυφλών, όπου απαιτείται, για την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 157.461,12 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 06-Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, με τελικό δικαιούχο το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 330 ημερών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ