Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Αντωνίου και η Τροχαία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους δράση για την ενημέρωση των οδηγών.

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών, ώστε να μη σταθμεύουν ούτε για ...λίγο στις ράμπες αναπήρων, καθώς δυσκολεύουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο, τον γονιό που κινείται με παιδικό καρότσι και όλα τα εμποδιζόμενα άτομα, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ο εικοσιεννιάχρονος Δημήτρης Αντωνίου, που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο από τα 16 του, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο έξω από το σχολείο του, βγήκε στους δρόμους, σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, για να μοιραστούν φυλλάδια, μέσω των οποίων υπενθυμίζεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης γιατί δεν μπορούν να παρκάρουν στις ράμπες και τα πεζοδρόμια.

«Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ταλαιπωρείται όταν ένα αυτοκίνητο παρκάρει είτε στο πεζοδρόμιο είτε σε ράμπες. Μπορεί να είναι οι γονείς μας που περπατούν με τη βοήθεια 'πι', τα παιδιά που γυρνάνε από το σχολείο, η γυναίκα μας με το καρότσι και οι άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια που το αντιμετωπίζουν πολλά χρόνια» είπε ο κ.Αντωνίου μιλώντας στο ρ/σ "Πρακτορείο 104,9 FΜ".

Ο κ.Αντωνίου ανέφερε πως μετά τον αγώνα απέναντι στην Πολιτεία για να φτιαχτούν ράμπες, έρχεται ο αγώνας ενημέρωσης των οδηγών. «Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι φταίει η πολιτεία που δεν έχει ράμπες. Μετά από αγώνες φτιάχτηκαν, όμως τώρα τις κλείνουν οι συμπολίτες μας. Ξαναβρισκόμαστε στο μηδέν. Όπου έγιναν ράμπες βλέπουμε αυτοκίνητα παρκαρισμένα με αλάρμ σε θέσεις με ΑμεΑ και ήταν διπλή η πληγή».

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς. Στο πλαίσιο αυτών των εξορμήσεων οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους πολίτες πως από τις 15 Σεπτεμβρίου οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για την παράνομη στάθμευση σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ