Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ STARTUP WEEKEND ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το επιχειρηματικό Σαββατοκύριακο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 - 9 Δεκεμβρίου στους χώρους της θερμοκοιτίδας OK!Thess.

Το τρίτο Startup Weekend Thessaloniki διοργανώνεται από το OK!Thess, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για την καινοτομία, στις 7 – 9 Δεκεμβρίου στους χώρους της προ-θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας του δήμου.

Το Startup Weekend είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε 54 μόνο ώρες να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών –μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο.

Ξεκινώντας από εδώ οι νέοι έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στην ιδέα τους, να εκπαιδευτούν από μέντορες και ανθρώπους της αγοράς, να συνεργαστούν με άλλα άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, να αξιολογηθούν για την ιδέα από έμπειρους κριτές του χώρου και τελικά να δημιουργήσουν τη δική τους startup, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

“Τι να περιμένω αν δηλώσω συμμετοχή;”

Το Startup Weekend ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με brainstorming και ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και πρωτότυπων τους προϊόντος για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του τελικού πρωτοτύπου προϊόντος ή  υπηρεσίας με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου και την καινοτομία του. Σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης οι μέντορες βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων καθοδηγώντας τους και λύνοντας οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο: thessaloniki@startupweekend.org
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ