Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΠΕ-ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΤΖΗΚΑΣ

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας την περίοδο 2011-2019.

Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ανακηρύσσεται ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Τζήκας διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ την περίοδο 2011-2019. Παράλληλα, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου αποφασίστηκε η ανακήρυξη και του Παντελή Τζωρτζάκη σε επίτιμο πρόεδρο, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 2007 μέχρι το 2011.

Στη συνέλευση συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κάτω από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο είναι ο απαραίτητος καταλύτης, ώστε να πετύχει η χώρα το ψηφιακό εκσυγχρονισμό που απαιτείται. Κοινή τοποθέτηση όλων αποτέλεσε η πεποίθηση πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της καινοτομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην ενίσχυση της διαφάνειας και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλες σχεδόν τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κλάδος Ψηφιακής Τεχνολογίας μπορεί να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, αφού ήδη και παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέχει εργασία σε περισσότερους από 260.000 εργαζομένους (στοιχεία ICAP), αριθμεί περίπου 4.600 επιχειρήσεις και συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας κατά 8%, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του European IT Observatory.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διετίας 2017 - 2019, σημειώνοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και τη δυναμική του παρουσία μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα της βιομηχανίας Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ στην προώθηση σημαντικών θεμάτων για τον κλάδο και τις επιχειρήσεις - μέλη του, καθώς και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου, για τη διετία 2019 - 2021.

Τέλος, παρουσιάστηκαν το έργο των Επιτροπών του Συνδέσμου, εγκρίθηκε η Έκθεση Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης και ο Ισολογισμός για το 2018.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής:

Παπαρίδου Παναγιώτα

Γεράρδος Κωνσταντίνος

Παμπουκίδης Σπυρίδων

Παπαϊωάννου Δημήτριος

Ορφανός Βασίλειος

Πουλίδας Σπυρίδων

Χριστάκος Στέλιος

Θεοδωρόπουλος Ιωάννης

Τζοάννης Κωνσταντίνος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

Πετμεζάς Θανάσης

Κασιμιώτης Μιχάλης

Σωτηρόπουλος Τρύφων.

Για την Πειθαρχική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

Χρηστίδης Βασίλης

Δάφνης Δημήτρης

Κοτσικάρης Γρηγόρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και η Πειθαρχική Επιτροπή θα συγκροτηθούν σε σώμα το επόμενο διάστημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ