Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
x

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΤΗΝ PHILOXENIA

Παρουσιάστηκαν οι ομορφιές της χώρας του Καυκάσου όπως και λιχουδιές συνοδευόμενες από το παραδοσιακό τσάι και τον υπέροχο χυμό από ρόδια.

Για άλλη μία χρονιά  η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα συμμετείχε στην κλαδική Έκθεση Τουρισμού της Helexpo τη PHILOXENIA.

Σε ένα πολύ όμορφο χώρο που δημιούργησε παρουσίασε τις ομορφιές της χώρας του Καυκάσου και πρόσφερε στους επισκέπτες του λαχταριστές λιχουδιές συνοδευόμενες από το παραδοσιακό τσάι και τον υπέροχο χυμό από τα Ρόδια της Χώρας της Φωτιάς.

Για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχε ένας από τους μεγαλύτερους   Τουριστικούς Οργανισμούς από το Αζερμπαϊτζάν, του οποίου τα στελέχη έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύναψη συμφωνιών με αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες του κλάδου. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και ανταλλαγής τουριστών από τις δύο χώρες καθώς και η δυνατότητα ύπαρξης απευθείας  αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.     

Κατά την περίοδο της έκθεσης τα στελέχη της Πρεσβείας, και στελέχη της εταιρείας,  πραγματοποίησαν περισσότερες από 35 συναντήσεις, μεταξύ των οποίων με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κυρ. Άντζελα Γκερέκου και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κύριο Κωσταντίνο Ζέρβα και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ κύριο Κωσταντίνο Αγοραστό, με στελέχη της περιφέρειας και τους προέδρους ξενοδόχων Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κύριο Χρήστο Μέτιο και με στελέχη της περιφέρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας κύριο Γεώργιο Βαβλιάρα και άλλους πολλούς τοπικούς παράγοντες.

Όλοι οι προαναφερόμενοι είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη δυνατότητα συνεργασίας και συμφώνησαν να παραστούν και αυτοί σε κάποια αντίστοιχη έκθεση του Αζερμπαιτζάν.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ