Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΕ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 9ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικριτική διάθεση στις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε, μέσω ανακοίνωσης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, τόνισε ότι «αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση», παίρνοντας αφορμή από το περιστατικό της λιποθυμίας της εννιάχρονης στη Ρόδο.

«Η λιποθυμία της εννιάχρονης κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη μαρτυρά με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, κυρίως όμως εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία» σημειώνει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «το συγκεκριμένο γεγονός καθιστά φανερό, ακόμη και στους πιο φανατικά υπέρμαχους της δήθεν κανονικότητας της Ν.Δ., ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν επιδεικτικά τεράστια τμήματα της κοινωνίας, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση».

«Παρά τις επικοινωνιακές φούσκες, τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας αφήνουν εντελώς στον αέρα τους  εποχικούς εργαζόμενους» υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία, αλλά κυρίως για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, θα κάλυπταν σημαντικά τις ανάγκες των εποχικά εργαζομένων και των οικογενειών τους και θα τους επέτρεπαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες».

Και κατέληξε:

«Η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην συνδιαλέγεται με τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, να τους θεωρεί αόρατους, να αγνοεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, να επαίρεται και να κομπάζει. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έφτασε να λέει σήμερα ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (!) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εικόνα για όλα αυτά. Η απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματική ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών προκαλεί» συνεχίζει η κ. Αχτσιόγλου και καταλήγει: «Αόρατοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν, ούτε αόρατες ζωές».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ