Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

UNIBIOS: ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κερδοφόρα μετά από χρόνια η εταιρεία UNIBIOS. Οι νέοι της στόχοι και οι άξονες του στρατηγικού της σχεδιασμού για τον επόμενο χρόνο.

Κερδοφορία πέτυχε φέτος μετά από αρκετά χρόνια, από την αρχή δηλαδή της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία UNIBIOS.

Όπως περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ορφέας Μαυρίκιος στην ενημέρωση τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η UNIBIOS έδωσε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της παραγωγικής διαδικασίας στον κλάδο επεξεργασίας νερού που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση περιθωρίου μεικτού κέρδους.

«Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% το 2019 σε σχέση με το 2018. Είναι μικρή αύξηση γιατί η στόχευση μας ήταν να βλετιώσουμε τα περιθώρια κέρδους και όχι τόσο να αυξήσουμε τον κύκλο των εργασιών. Πετύχαμε σημαντική αύξηση του περιθωρίου κέρδους, κατά πάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό συνδυαζόμενο με τη σημαντική οικονομία, που πετύχαμε στις λειτουργικές δαπάνες, είχε ως συνέπεια τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης να υπερτριπλασιαστούν. Έχουμε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια κέρδη μετά από φόρους και αύξηση του EBITDA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκιο, προτεραιότητες τη εταιρείας με βάση τον στρατηγικό της σχεδιασμό είναι πρώτον η προσήλωση στις αγορές περιβαλλοντικών τεχνολογιών και λύσεων. Η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει τις λύσεις που παρέχει αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση του νερού και να διευρύνει την παρουσία της σε νέες περιοχές υψηλού επιπέδου τιμών στηριζόμενη στο value for money. «Η πίεση που παρατηρείται διεθνώς στις τιμές όλων των προϊόντων δημιουργεί ευκαιρίες για επιχειρήσεις που ξεκινάνε από την Ελλάδα ώστε να διεκδικήσουν μερίδια στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης, κάτι που έχουμε καταφέρει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια», δηλώνει ο ίδιος.

Ο διευθύνων σύμβουλος διευκρίνισε πως η επιτυχία αυτή οφείλεται στη δυνατότητα του ομίλου να κατασκευάζει και να διαθέτει ποιοτικά συστήματα επεξεργασίας νερού, υψηλών προδιαγραφών, σε χαμηλότερες τιμές απ' ότι οι ανταγωνιστές τους. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως η εταιρεία συμμετέχει σε σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία καθώς η Αγγλία αποτελεί απαιτητική αγορά με αυστηρές προδιαγραφές.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Unibios έχει ως βασικό αντικείμενο τη σχεδίαση, κατασκευή, εγκατάσταση, και λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας νερού, μέσω της θυγατρικής της Watera International.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση η εταιρεία ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου που διαθέτει στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου και το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο.

H UNIBIOS ξεκινώντας από μια εταιρεία με αντικείμενο δραστηριότητας τη θέρμανση και τον κλιματισμό(ΒΙΟΣΩΛ), μετασχηματίστηκε σε έναν Όμιλο με διεθνή παρουσία και δραστηριότητες στους τομείς της Πράσινης Οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο ανανέωσης της εταιρείας, η UNIBIOS τον Φεβρουάριο λάνσαρε και το καινούργιο της λογότυπο και την καινούργια της εταιρική ταυτότητα που εκφράζει τη νέα στόχευση που έχει.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ