Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην επιστολή εκφράστηκε και η υποστήριξή της Περιφερειακής Αρχής σε αιτήματα που στηρίζουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα.

Την στήριξη των αιτημάτων για τοπικές επενδύσεις ζητά με επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλαντος Κωστή Χατζηδάκη, ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΦΠΕ ΔΜ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Καλλιόπης Κυριακίδου, στη συγκεκριμένη επιστολή εκφράστηκε η υποστήριξή της Περιφερειακής Αρχής σε αιτήματα που στηρίζουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα, στο πλαίσιο και της επικείμενης τροπολογίας για τις ΑΠΕ.

Τονίστηκε ακόμα πως μέτρα που συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των επενδύσεων ΑΠΕ, οι οποίες γίνονται από τοπικούς μικρούς επενδυτές και τοπικές ενεργειακές κοινότητες και μάλιστα σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν υπονομεύουν την ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, είναι ζωτικής σημασίας για την Περιφέρεια.

«Η απολιγνιτοποίηση επηρεάζει αρνητικά ολόκληρη την Περιφέρεια, και πρωτίστως τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας. Επομένως, η διατήρηση του ισχύοντος ευνοϊκού καθεστώτος για τα Φ/Β έργα, ειδικά τα μικρά των ντόπιων επενδυτών, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις συνολικές ευνοϊκές ρυθμίσεις του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την Δυτική Μακεδονία.  Η έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, η αναβάθμιση του κορεσμένου Δικτύου και η προστασία της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ισόρροπης και ευρέως επωφελούς ανάπτυξης ΑΠΕ στη γεωγραφική επικράτεια της Δυτικής Μακεδονίας. Για ακόμα μία φορά εκφράστηκε η έντονη αγωνία της Περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση σχετικά με τη δραστηριότητα των ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία και ζητήθηκε από τον Υπουργό η ιδιαίτερη μέριμνα του επί του θέματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ