Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την επίθεση με στυλιάρια, μεταλλικούς ράβδους και μολότοφ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ενώ ζημιές υπέστησαν δύο δίκυκλα και δύο ΙΧ.

Επίθεση από περίπου 200 άτομα δέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της ομάδας Δράση στην Καλλιθέα Αττικής.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Από την επίθεση με στυλιάρια, μεταλλικούς ράβδους και μολότοφ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ενώ ζημιές υπέστησαν δύο μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ και δύο σταθμευμένα οχήματα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να συλλάβουν έναν 20χρονο που συμμετείχε στην επίθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος, στειλιάρι, μεταλλική ράβδος και γυάλινο μπουκάλι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (9) βόμβες μολότοφ,
    αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Ε.Μ.) αποτελούμενος από (2) πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα βενζίνη, με προσαρμοσμένη κροτίδα,
    (4) σιδερένιοι μεταλλικοί ράβδοι,
    (6) μεταλλικοί σωλήνες,
    (4) ξύλινα στειλιάρια,
    (3) λαιμοί από γυάλινα μπουκάλια, με προσαρμοσμένο σε αυτούς ύφασμα,
    φωτοβολίδα χειρός,
    ξύλινο πόδι τραπεζιού,
    κράνος, υφασμάτινη κουκούλα τύπου FULL FACE, γάντια χειρός και τσάντα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των λοιπών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ